fbpx

Najbolje aplikacije za praćenje trudnoće u 2019. godini

Rođenje bebe mijenja sve, počevši od trenutka kada shvatite da ste trudni. Borba protiv jutarnje mučnine, zakazivanje posjeta ljekaru, podsjećanja na uzimanje prenatalnih vitamina, praćenje brzo rastuće bebe – ima toliko toga o čemu morate voditi računa

Foto: getty images

Zato smo za vas izabrali najbolje aplikacije za praćenje trudnoće u 2019. godini. Odabrali smo ih zbog njihovog kvalitetnog sadržaja, pouzdanosti i odličnih kritika. Mislimo da će vam biti korisne tokom ovog nevjerovatnog putovanja.

The Bump

iPhone rejting: 4,8

Android ocjena: 4,7

Cijena: Besplatno

Ova sveobuhvatna aplikacija ima sve što bi roditelji mogli da žele. Planner + priprema mame za predstojeće posjete ljekaru, dok interaktivna 3D vizualizacija prikazuje bebin rast. Aplikacija sadrži dnevne članke o trudnoći i bebi, odgovore u stvarnom vremenu na sva vaša pitanja, registar, album sa fotografijama za dokument o rastućem trbuhu i još mnogo toga, a sve ovo na lijepom interfejsu.

What to Expect

iPhone rejting: 4,8

Android ocjena: 4,7

Cijena: Besplatno

Ova aplikacija za praćenje trudnoće je od „Šta očekivati kada očekujete“, a dizajnirana je tako da vas vodi iz dana u dan i iz nedjelje u nedjelju. Unesite datum kada očekujete rođenje vaše bebe – ili koristite kalkulator datuma porođaja u samoj aplikaciji – i počnite da pratite rast vaše bebe. Ostale karakteristike uključuju prilagođena ažuriranja o razvoju vaše bebe, savjete stručnjaka, korisne članke i najnovije vijesti o roditeljstvu.

Pregnancy Tracker

iPhone rejting: 4,8

Android ocjena: 4,7

Cijena: Besplatno

Aplikacija za praćenje trudnoće BabyCenter i kalendar razvoja bebe odbrojavaj do roka za porođaj iz nedjelje u nedjelju i iz dana u dan. Karakteristike u ovoj robusnoj i intuitivnoj aplikaciji uključuju korisne savjete o trudnoći i video zapise o razvoju fetusa za svaku fazu trudnoće, dnevne vijesti o trudnoći, ideje o hrani i ishrani, savjete za vježbanje, nedeljne kontrolne liste i podsjetnike, foto-dnevnik Bumpie, tajmer za kontrakciju i bebine pokrete i još mnogo toga.

I’m Expecting Pregnancy App

iPhone rejting: 4,8

Android ocjena: 4,6

Cijena: Besplatno

Ova lijepa aplikacija vodi vas kroz svaki korak vaše trudnoće, uz svakodnevna ažuriranja koja sadrže video zapise, članke, savjete i još mnogo toga. Pronađite informacije o simptomima trudnoće, šta se dešava s vašim tijelom i vašom rastućom bebom i detaljne vodiče za kretanje kroz sve izazove trudnoće. Snimajte fotografije beba koje se kreću, prate svoju težinu i držite podsjetnike i bilješke u priručnom spisku obaveza.

Pregnancy Assistant

Android ocjena: 4,3

Cijena: Besplatno

Pomoćnik za trudnoću je jednostavna aplikacija koja nudi detaljne informacije o razvoju fetusa od 1. do 40. nedjelje. Uključite datum poslednje menstruacije da biste vidjeli dužinu i težinu rastuće bebe, fotografije i fascinantne detalje o razvoju od nedelje do nedelje. . Odjeljak sa bilješkama olakšava unos podsjetnika o prenatalnim vitaminima i ljekarskim pregledima.

Sprout Pregnancy

iPhone rejting: 4,7

Android ocjena: 4,5

Cijena: Besplatno uz kupovinu u aplikaciji

Pomoću sljedeće generacije 3D interakcije u aplikaciji Sprout Trudnoća možete vidjeti realistične interaktivne pokrete, udarce i otkucaje srca za realističan prikaz onoga što se upravo događa u tom rastućem trbuhu. Snimite fotografije stomaka i one neprocjenjive misli o trudnoći i trenutke u časopisu o trudnoći i uživajte u svim dodacima sjajne aplikacije za trudnoću – dnevne i nedjeljne informacije o bebi u razoju i promjenljivom tijelu, personalizovani vremenski okvir trudnoće, brojač udaraca, tajmer kontrakcije, praćenje težine, i još mnogo toga.

Baby Names

iPhone ocjena: 4

Cijena: Besplatno uz kupovinu u aplikaciji

Da li se borite za pronalaženje savršenog imena za vaš mali snop radosti? Aplikacija Babi Names može vam pomoći. Sa više od 30.000 imena, možete pregledati ideje; naučite o značenju, izgovoru i porijeklu različitih imena; i provjerite popularnost imena. Dodajte, ocijenite i dijelite sopstvena imena ili tražite od Genija za imena koja će nadopunjavati druga porodična imena.

Full Term – Contraction Timer

iPhone rejting: 4,8

Cijena: Besplatno uz kupovinu u aplikaciji

Pun termin čini praćenje kontrakcija jednostavnim poput dodirivanja dugmeta – bukvalno. Dodirnite jedno dugme da biste pratili početak i kraj svake kontrakcije, a aplikacija će nadgledati vrijeme, trajanje i učestalost tokom cijelog porođaja. Jednostavan interfejs čini aplikaciju lakom za korišćenje a takođe sadrži brojač udaraca, odjeljak za trudnoću i mjerač težine.

Ovia

iPhone ocjena: 4,9

Android ocjena: 4,8

Cijena: Besplatno

Odbrojite do velikog dana sa ovom potpuno prilagodljivom aplikacijom. Unesite ime, pol i datum rođenja bebe, sopstvene ciljeve trudnoće i podatke o zdravlju i dobijate personalizovane informacije kako trudnoća napreduje. Pogledajte ilustracije trenutne veličine ruke i stopala vaše bebe; pregledajte više od 2.000 članaka, savjeta i alata za trudnicu; povežite se sa drugim budućim mamama; i pratite prekretnice u trudnoći.

Baby2Body

iPhone rejting: 4.7

Cijena: Besplatno uz kupovinu u aplikaciji

Ostati snažna i zdrava tokom trudnoće ne mora biti preteško. Baby2Body je osmišljen da djeluje kao vaš trener prije i nakon porođaja i kondicije i dobrobiti, tako da možete ostati u formi, dobro jesti i živjeti pažljivije tokom trudnoće i šire. Pregledajte treninge za trudnoću prilagođene vašoj fazi trudnoće i ciljevima, smjernice i recepte za ishranu, treniranje  i podkasti, vježbe disanja i jačanja karličnog dna.

Glow Nurture

iPhone rejting: 4,7

Android ocjena: 4,6

Cijena: Besplatno uz kupovinu u aplikaciji

Pun podataka i jednostavno dizajnirana aplikacija Glov Nurture podržava vašu trudnoću sa potpuno prilagodljivim opcijama. Dobijajte upozorenja i uvide na osnovu podataka koje unesete, možete čitati na hiljade korisnih članaka o trudnoći, koristite inovativni alat za praćenje simptoma i grafikone, a svakodnevno dobijajte nove informacije o trudnoći i rastućoj bebi. Aplikacija takođe nudi podršku nakon porođaja i u slučaju pobačaja.

A koju vi aplikaciju koristite?

Izvor: www.healthline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *