fbpx
TRUDNOĆA

Najbolje aplikacije za praćenje trudnoće

Rođenje bebe mijenja sve, počevši od trenutka kada shvatite da ste trudni. Borba protiv jutarnje mučnine, zakazivanje posjeta ljekaru, podsjećanja na uzimanje prenatalnih vitamina, praćenje brzo rastuće bebe – ima toliko toga o čemu morate voditi računa

Foto: getty images

Zato smo za vas izabrali najbolje aplikacije za praćenje trudnoće u 2019. godini. Odabrali smo ih zbog njihovog kvalitetnog sadržaja, pouzdanosti i odličnih kritika. Mislimo da će vam biti korisne tokom ovog nevjerovatnog putovanja.

The Bump

iPhone rejting: 4,8

Android ocjena: 4,7

Cijena: Besplatno

Ova sveobuhvatna aplikacija ima sve što bi roditelji mogli da žele. Planner + priprema mame za predstojeće posjete ljekaru, dok interaktivna 3D vizualizacija prikazuje bebin rast. Aplikacija sadrži dnevne članke o trudnoći i bebi, odgovore u stvarnom vremenu na sva vaša pitanja, registar, album sa fotografijama za dokument o rastućem trbuhu i još mnogo toga, a sve ovo na lijepom interfejsu.

What to Expect

iPhone rejting: 4,8

Android ocjena: 4,7

Cijena: Besplatno

Ova aplikacija za praćenje trudnoće je od „Šta očekivati kada očekujete“, a dizajnirana je tako da vas vodi iz dana u dan i iz nedjelje u nedjelju. Unesite datum kada očekujete rođenje vaše bebe – ili koristite kalkulator datuma porođaja u samoj aplikaciji – i počnite da pratite rast vaše bebe. Ostale karakteristike uključuju prilagođena ažuriranja o razvoju vaše bebe, savjete stručnjaka, korisne članke i najnovije vijesti o roditeljstvu.

Pregnancy Tracker

iPhone rejting: 4,8

Android ocjena: 4,7

Cijena: Besplatno

Aplikacija za praćenje trudnoće BabyCenter i kalendar razvoja bebe odbrojavaj do roka za porođaj iz nedjelje u nedjelju i iz dana u dan. Karakteristike u ovoj robusnoj i intuitivnoj aplikaciji uključuju korisne savjete o trudnoći i video zapise o razvoju fetusa za svaku fazu trudnoće, dnevne vijesti o trudnoći, ideje o hrani i ishrani, savjete za vježbanje, nedeljne kontrolne liste i podsjetnike, foto-dnevnik Bumpie, tajmer za kontrakciju i bebine pokrete i još mnogo toga.

I’m Expecting Pregnancy App

iPhone rejting: 4,8

Android ocjena: 4,6

Cijena: Besplatno

Ova lijepa aplikacija vodi vas kroz svaki korak vaše trudnoće, uz svakodnevna ažuriranja koja sadrže video zapise, članke, savjete i još mnogo toga. Pronađite informacije o simptomima trudnoće, šta se dešava s vašim tijelom i vašom rastućom bebom i detaljne vodiče za kretanje kroz sve izazove trudnoće. Snimajte fotografije beba koje se kreću, prate svoju težinu i držite podsjetnike i bilješke u priručnom spisku obaveza.

Pregnancy Assistant

Android ocjena: 4,3

Cijena: Besplatno

Pomoćnik za trudnoću je jednostavna aplikacija koja nudi detaljne informacije o razvoju fetusa od 1. do 40. nedjelje. Uključite datum poslednje menstruacije da biste vidjeli dužinu i težinu rastuće bebe, fotografije i fascinantne detalje o razvoju od nedelje do nedelje. . Odjeljak sa bilješkama olakšava unos podsjetnika o prenatalnim vitaminima i ljekarskim pregledima.

Sprout Pregnancy

iPhone rejting: 4,7

Android ocjena: 4,5

Cijena: Besplatno uz kupovinu u aplikaciji

Pomoću sljedeće generacije 3D interakcije u aplikaciji Sprout Trudnoća možete vidjeti realistične interaktivne pokrete, udarce i otkucaje srca za realističan prikaz onoga što se upravo događa u tom rastućem trbuhu. Snimite fotografije stomaka i one neprocjenjive misli o trudnoći i trenutke u časopisu o trudnoći i uživajte u svim dodacima sjajne aplikacije za trudnoću – dnevne i nedjeljne informacije o bebi u razoju i promjenljivom tijelu, personalizovani vremenski okvir trudnoće, brojač udaraca, tajmer kontrakcije, praćenje težine, i još mnogo toga.

Baby Names

iPhone ocjena: 4

Cijena: Besplatno uz kupovinu u aplikaciji

Da li se borite za pronalaženje savršenog imena za vaš mali snop radosti? Aplikacija Babi Names može vam pomoći. Sa više od 30.000 imena, možete pregledati ideje; naučite o značenju, izgovoru i porijeklu različitih imena; i provjerite popularnost imena. Dodajte, ocijenite i dijelite sopstvena imena ili tražite od Genija za imena koja će nadopunjavati druga porodična imena.

Full Term – Contraction Timer

iPhone rejting: 4,8

Cijena: Besplatno uz kupovinu u aplikaciji

Pun termin čini praćenje kontrakcija jednostavnim poput dodirivanja dugmeta – bukvalno. Dodirnite jedno dugme da biste pratili početak i kraj svake kontrakcije, a aplikacija će nadgledati vrijeme, trajanje i učestalost tokom cijelog porođaja. Jednostavan interfejs čini aplikaciju lakom za korišćenje a takođe sadrži brojač udaraca, odjeljak za trudnoću i mjerač težine.

Ovia

iPhone ocjena: 4,9

Android ocjena: 4,8

Cijena: Besplatno

Odbrojite do velikog dana sa ovom potpuno prilagodljivom aplikacijom. Unesite ime, pol i datum rođenja bebe, sopstvene ciljeve trudnoće i podatke o zdravlju i dobijate personalizovane informacije kako trudnoća napreduje. Pogledajte ilustracije trenutne veličine ruke i stopala vaše bebe; pregledajte više od 2.000 članaka, savjeta i alata za trudnicu; povežite se sa drugim budućim mamama; i pratite prekretnice u trudnoći.

Baby2Body

iPhone rejting: 4.7

Cijena: Besplatno uz kupovinu u aplikaciji

Ostati snažna i zdrava tokom trudnoće ne mora biti preteško. Baby2Body je osmišljen da djeluje kao vaš trener prije i nakon porođaja i kondicije i dobrobiti, tako da možete ostati u formi, dobro jesti i živjeti pažljivije tokom trudnoće i šire. Pregledajte treninge za trudnoću prilagođene vašoj fazi trudnoće i ciljevima, smjernice i recepte za ishranu, treniranje  i podkasti, vježbe disanja i jačanja karličnog dna.

Glow Nurture

iPhone rejting: 4,7

Android ocjena: 4,6

Cijena: Besplatno uz kupovinu u aplikaciji

Pun podataka i jednostavno dizajnirana aplikacija Glov Nurture podržava vašu trudnoću sa potpuno prilagodljivim opcijama. Dobijajte upozorenja i uvide na osnovu podataka koje unesete, možete čitati na hiljade korisnih članaka o trudnoći, koristite inovativni alat za praćenje simptoma i grafikone, a svakodnevno dobijajte nove informacije o trudnoći i rastućoj bebi. Aplikacija takođe nudi podršku nakon porođaja i u slučaju pobačaja.

A koju vi aplikaciju koristite?

Izvor: www.healthline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *