fbpx
STAVOVI

Vaginalni iscjedak i donji veš: zašto se gaćice uvijek prave sa bijelom postavom

Zašto žensko donje rublje uvijek ima bijelu postavu?

U svom životu sam vjerovatno posjedovala stotine donjeg rublja, pa, ne PAROVA, već samaca. Čekaj. Zašto ih zovu PAR donjeg veša kad istovremeno nosite samo jedno?

Photo by 🐴chuanyu2015 from Pexels

Otkako sam skinula pelene, prošla sam kroz mnoge životne promjene koje moje žensko tijelo može doživjeti. Prvo, gaće za malu djecu koja su preživjela bezbroj pranja od moje posvećene mame. Tada sam, sa svojim adolescentnim 12-godišnjim tijelom naglo doživjela ženskost nabacivanjem crvene mrlje na donje rublje dok sam bila na prenoćištu kod prijatelja. Pokazala sam mami donji veš i ona je uzdahnula: „Da. Izgleda da si upravo dobila menstruaciju. “

Odatle sam napredovala do donjeg veša koji sam nosila pet dana u mjesecu koje je imalo dovoljno široku postavu da zalijepi moj maksi-uložak ili koje sam se usudila da nosim dok sam bojažljivo stavljala tampon u djevičanskoj vagini. Da, držala sam odvojeno donje rublje, jer bez obzira na to koliko sam planirala da bude bez krvi, na njima su neizbježno nastajale mrlje.

Foto:.howdoimakemyvaginatighter.com

U dvadesetim godinama sam probala tange (što mi se zaista nije svidjelo, ali sigurno sam lijepo pokazala dupe), ali definitivno nisu imali dovoljno tkanine u sredini da se mogu držati BILO KOJI maksi-uložak ili mini uložak što se toga tiče. Ostale gaćice su bile u fioci tih 5 posebnih dana prokletstva do šestog dana kada sam se mogala vratiti na pokazivanje dupeta. Moje donje rublje, gaćice, tangice iz mojih super seksualno aktivnih dana bile su gaćice koje su spadale u kategoriju „fuck and chuck“: obucite ih jednom pa ih bacite i da, izgledale su posebno lijeepo na podu.

Dakle, sada, sa 62 godine, deset godina nakon menopauze, znači da više ne moram da trpim to dosadno mjesečno krvarenje koje sam morala da trpim veći dio svog života i, za mene, srećom nije rezultiralo rođenjem djeteta. To mjesečno puštanje krvi … ta stvar koja mi je uništila najmanje polovinu donjeg veša koji posedujem i bezbroj čaršafa i sigurno mi ni malo ne nedostaje.

Ali sada, i nesumnjivo, UVIJEK sam imala normalni ženski iscjedak koji nažalost, nepažljivo, mrlja središte mog donjeg rublja: međunožje, zvano kist za dizajnere donjeg rublja. Da, žene će imati relativno bezmirisno, prirodno ispuštanje iz zdrave vagine uprkos onome što vam savremeni mediji govore.

Via Giphy

Pa šta s njim? Uvek sam mislio da je pražnjenje kada želim da vratim nešto na kreditnu karticu, ali ne. Zašto ih jednostavno ne bismo nazvali seksi izlučevinama? Pražnjenje. Zvuči tako negativno.

Prema proizvođaču farmaceutskih proizvoda Monostat, proizvođačima različitih tretmana za one uznemirujuće gljivične infekcije, „Iscjedak iz vagine dolazi iz žlijezda unutar vagine i grlića materice. Ove žlijezde proizvode male količine tečnosti takođe poznate kao vaginalni sekreti. Tečnost svakodnevno ističe iz vagine, pročišćavajući stare ćelije koje su obložile vaginu. Ovo je potpuno prirodan proces – to je način na koji vaše telo održava vaginu zdravom i čistom. ”

To mi zvuči prilično dobro! Volim da imam čistu i zdravu vaginu!

Ali nešto me već dugo muči. Svakodnevno o tome razmišljam dok ujutru oblačim donji veš. To je sljedeće: Zašto proizvođači donjeg rublja insistiraju na donjem vešu sa podstavom na preponama od bijele tkanine? Da li je to neka vrsta neslane šale koja promoviše čistoću djevičanskog međunožja? Da li se bjelina treba odraziti na prirodni pokušaj mog tijela da očisti vaginalnu sluznicu? “Neka bude čisto, djevojke!” čini mi se da moje donje rublje vrišti na mene. „Zapamtite, ako vas udari autobus …“ znam da znate tu izreku.

Pročitajte i: vodic-za-vaginalni-iscjedak-prema-njegovoj-boji/

Svake godine kupim novo donje rublje kako mi ne bi izazvalo srama kad bih ga spuštila pred potpuno nepoznate ljude. Prije jutarnje kafe moram da prođem kroz svoj raspored kako bih pokušala da se sjetim da li imam zakazan pregled kod ljekara, sastanak ili čak slučajni susret sa čovjekom svog života upravo sada. Moram da razmislim: „Da li će neko vidjeti međunožje ovog donjeg veša koji oblačim? Da li ću morati delikatno da se iskobeljim iz njih da niko ne vidi moj svakodnevni vaginalni sekret? “ Ne bih to trebalo da radim i imam ideju za one proizvođače donjeg rublja.

Foto: my expert midwife

Zašto međunožje donjeg veša ne obložite tkaninom boje kompatibilne sa pražnjenjem poput okera, cimeta ili neke svijetlo braon boje. Da, svijetlo braon. Čujem kako se migoljite ovog trenutka. Ali priznajmo. To su boje kako izgleda naše donje rublje čak i nakon prvog nošenja i pranja! To su prirodne boje tjelesnih funkcija koje sam sigurna da toliko žena može razumjeti i povezati se s njima nakon što njihove izlučevine ukrase donje rublje čak i nakon što ih jednom nose. Ove gaćice više nisu djevičanski bijele. Nisu više čiste. Oni su obojeni ćelijama koje su nam obezbedile vaginalno zdravlje. Mora postojati bolji način bavljenja bijelim donjim vešom koji me ne prisiljava da kupim dnevne uloške tako da ne moram da gledam još jedan par donjeg veša sa seksi izlučenim, svijetlo smeđom bijelom preponom.

Foto: scanlab nakuru

Mislila sam da ću sa ovim završiti nakon što preskočim prepreku menopauze. Ali ne, moji sekreti i dalje svakodnevno nježno evakuišu moju vaginu što se odražava na moje dobro opšte zdravlje i dobrobit. Pa pretpostavljam da ću jednostavno morati da kupujem novo donje rublje sve dok sam živa i da, I dalje ću imati super seksualno aktivne dane.

Sve što trebate znati o bijelom iscjedku

Izvor: medium.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *