fbpx
UncategorizedZDRAVLJE

Video uputstvo kako da uradite samopregled dojki

Poznata hrvatska pjevačica Ida Prester je u saradnji sa organizacijom “Nismo same” napravila detaljno video uputstvo o samopregledu dojki.

Ida u kratkom videu otkriva kako jednostavno i učinkovito- pregledati dojke kod kuće što bi redovno trebala raditi svaka žena starija od 20 godina.

Ida je na svom Facebook profilu objavila:

Oba moja roditelja su preživela rak. Tata ima uredne nalaze zadnjih 25 godina, mama zadnjih 5. Živi su samo zbog rane dijagnostike. Radi svih vas mama, ćerki, prijateljica i mojih prijateljica koje možda imaju tumor, a još ne znaju, snimila sam ovaj video. Obično žensko telo, grudi jedne majke, bez ulepšavanja. Telo nije tabu, bolest nije tabu. Drage dame – pratite tutorijal, čim možete dignite se od kompjutera, zatvorite se u WC ako ste na poslu i krenite u samopregled. Svaka minuta je važna.

Video samopregleda se proširio na društvenim mrežama i izazvao gomilu pozitivnih reakcija. Udruženje “Nismo same” nastalo je 2017. Uradili su niz kampanja i akcija i pokrenuli niz projekata o kojima više možete čitati na sajtu Nismo same.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *