fbpx
MENSTRUACIJA

Najbolje aplikacije za praćenje menstrualnog ciklusa

U današnjem digitalnom dobu više ne morate razmišljati o dolasku menstruacije i plodnim danima.

To za vas sada rade aplikacije. Ali ako vam je teško da se odlučite  između raznih aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa, čiji broj neprestano raste, priskačemo vam u pomoć. Suzili smo izbor na pet najpopularnijih i najbolje ocijenjenih, među kojima ćete sigurno pronaći jednu za sebe, a sve navedene aplikacije su i potpuno besplatne.

Clue

Vizualno jedna od najneutralnijih aplikacija koja ne najavljuje dolazak menstruacije laticama cvijeća ili ružičastim prahom.

Fotografija: google play

Jednostavna je za primjenu, a osim praćenja menstruacije, nudi opciju vođenje dnevnika o svim drugim medicinskim podacima vezanim uz menstrualni ciklus.

Eve

Ako su vam aplikacije poput Clue predosadne, ova će vas oduševiti. Za razliku od drugih menstrualnih trekera, Eve izgleda kao vremenska linija na društvenim mrežama i koristi emotikone u obavještenjima vezanim uz vaš menstrualni ciklus.

Fotografija: google play

Osim navedenog, sadrži i veliku bazu podataka o važnim informacijama poput kontracepcije.

Flo

Ova aplikacija kombinuje najvažnije karakteristike prethodne dvije. Jednostavna je kao Clue, ali se takođe koristi i sličicama u opisima simptoma poput Eve.

Fotografija: google play

Uz to, nudi vam i opciju da svoje intimne podatke držite pod šifrom.

Period Tracker

Ako su vam razni dodaci koje nude druge aplikacije nepotrebni, Period Tracker dolazi u jednostavnoj varijanti kalendara na kojem bilježite početak i kraj menstruacije.

Fotografija: google play

Naravno, i ova aplikacija nudi niz drugih opcija za one koji vole bilježiti sve tjelesne simptome uoči, tokom i nakon menstruacije, ali ako cijenite jednostavnost, ovo je aplikacija za vas.

Pink Pad

Ova aplikacija ima nešto što druge nemaju, a to je mogućnost povezivanja s drugim ženama koje je koriste u svrhu osvještavanja o intimnom zdravlju žena.

Fotografija: google play

Tako možete i druge korisnice pitati za njihova iskustva, probleme i savjete, što je za mnoge od vas, vjerujemo, osvježavajuće jer menstruacija još uvijek nije jako popularna tema u društvu.

Izvor: index.hr

A koju aplikaciju vi koristite?

 

 

One thought on “Najbolje aplikacije za praćenje menstrualnog ciklusa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *